SOCIB / Sistemes d'observació

 

Vaixell Oceanogràfic

The Coastal Research Vessel facility is a fast 24 m catamaran, equipped for modern, multidiscipline ocean science, and capable of sustained operations of up to 7 days at sea. Is a regional and European asset, available for external users as part of the Spanish oceanographic fleet, offering labs, a suite of oceanographic equipment and the opportunity to reduce costs through reducing mission length.

Radar Costaner HF

Els corrents superficials són un dels productes més importants per als sistemes d’observacions marins i costaners. Els radars costaners d’alta freqüència (HF) emeten un senyal d’alta freqüència i, posteriorment, reben i interpreten els senyals de ràdio que rebroten sobre la superfície de l’oceà. Aquesta tecnologia ja està consolidada i implementada i, actualment, funciona a nombrosos llocs d’arreu del món.

Planadors Submarins

Els planadors submarins permeten la recollida d’informació de dades de manera autònoma i sostenible. Les principals dades que s’obtenen són dades de CTD i de mesures biogeoquímiques (fluorescència, oxigen, etc.) de l’oceà amb una alta resolució espacial (1 Km) i un baix cost econòmic en comparació d’altres mètodes tradicionals.

Boies de Deriva i Boies Perfiladores

La xarxa mundial de boies Argo ha demostrat ser una de les peces clau del Global Climate Observing System/ Global Ocean Observing System (GCOS/ GOOS). Aquest tipus de boia proporciona una descripció quantitativa de la variabilitat de la capa superior de l’oceà i dels models de variabilitat del clima dels oceans, amb diferents escales temporals, incloses les observacions sobre l’emmagatzematge i el transport de calor i d’aigua dolça a l’oceà.

Boies Ocanogràfiques

El desenvolupament de les noves tecnologies ha permès que, actualment, puguem disposar de sensors capaços de mesurar un ampli nombre de variables amb capacitat, fins i tot, de resistir-se a l’adherència de partícules d’origen biològic (fouling) (redueixen els costs de manteniment i permeten operar de manera continuada durant tot l’any) i serveixen de plataforma per a integrar diferents sensors a la vegada.

Monitoritazació de Platges

La infraestructura terrestre de monitoratge de platges consistirà en un sistema modular integral de monitoratge que permetrà la presa de dades hidrodinàmiques i de transport de sediments de manera autònoma i sostenible.