La ICTS SOCIB, nova Unitat Associada d'R+D+I al CSIC en oceanografia

La Unitat Associada d'Oceanografia del Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB) ha obtingut la condició d'Unitat Associada d'R+D+I al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), a través de l'Institut Mediterrani d'Estudis avançats - IMEDEA (CSIC-UIB), per un període de tres anys. Per a la ICTS SOCIB suposa la primera i única unitat associada d'R+D+I al CSIC fins al moment.

El principal objectiu de la Unitat Associada d'R+D+I al CSIC és formalitzar la col·laboració existent entre la ICTS SOCIB i el grup de recerca en Tecnologies Marines, Oceanografia Operacional i Costanera (TMOOC) de l'IMEDEA (CSIC-UIB), amb el propòsit d'investigar conjuntament l'oceà costaner des d'un enfocament interdisciplinari per obtenir una visió més profunda dels diferents processos que regeixen la dinàmica de les zones costaneres, a diferents escales espaciotemporals, per analitzar la interacció entre l'oceà i la costa i desenvolupar noves estratègies d'observació.

La relació entre els dos equips de recerca s'ha mantingut de forma ininterrompuda des de l'origen del SOCIB el 2007, i fins ara ha aconseguit uns excel·lents resultats. Mostra d'això són els més de 30 projectes d'investigació conjunts, així com la publicació de més de 70 articles i nombroses participacions en congressos nacionals i internacionals.

“Aquest reconeixement com a Unitat Associada d'R+D+I al CSIC suposa donar una estructura a una col·laboració i una trajectòria conjunta de recerca i capacitats de recerca entre ambdues institucions”, segons el director de la ICTS SOCIB i professor d'Investigació del CSIC l'IMEDEA (CSIC-UIB), Joaquín Tintoré.