“La ICTS SOCIB és aprenentatge, dedicació, motivació i satisfacció”, diu l’alumna de pràctiques de la UIB Catalina Font

L’alumna del Grau de Geografia de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Catalina Maria Font Riutort, ha realitzat una estada de pràctiques al Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB), en el marc del projecte europeu LIFE AdaptCalaMillor per impulsar l'adaptació al canvi climàtic de Cala Millor. Catalina ha treballat sota la supervisió d’Aina García, tècnica en Transferència i Innovació a la ICTS SOCIB, amb l’objectiu d’identificar, seleccionar, recollir i classificar informació cartogràfica de bases de dades locals, autonòmiques i nacionals, fent ús de sistemes d’informació cartogràfica; així com participar en el disseny i desenvolupament de mètodes per definir un marc de governança participatiu a platges urbanes. Coincidint amb el final de la seva estada, Catalina comparteix la seva experiència.

“La ICTS SOCIB és aprenentatge, dedicació, motivació i satisfacció”, diu l’alumna de pràctiques de la UIB Catalina Font

  • En què has estat treballant a la ICTS SOCIB?

Durant la meva estada de pràctiques a la ICTS SOCIB, he tingut l’oportunitat de treballar en el projecte LIFE AdaptCalaMillor, un projecte de governança participativa i de múltiple nivell amb l’objectiu d’impulsar l'adaptació al canvi climàtic de Cala Millor. Amb una durada prevista de 4 anys, fins al 2027, LIFE AdaptCalaMillor pretén augmentar la resiliència de les platges, a partir de noves metodologies basades en l’evidència científica i en esquemes participatius i de governança, com són la implicació de la ciutadania en la presa de decisions sobre planificació i gestió costanera.

En el marc d’aquest projecte, les meves pràctiques han estat centrades en la recopilació i la preparació d’informació cartogràfica, així com en el disseny d’enquestes de satisfacció per a les parts interessades del projecte, entre d’altres.

  • Quins plans tens per als propers mesos i què has après a la ICTS SOCIB que creus serà particularment útil per als teus estudis?

Actualment, estic cursant el tercer curs del Grau de Geografia de la UIB i en els meus plans la prioritat és finalitzar els meus estudis. En aquest sentit, considero que allò que he après a la ICTS SOCIB em serà útil per entendre millor els conceptes relacionats amb la geografia física, el canvi climàtic i l’oceanografia, durant la resta d’aquesta etapa formativa. De fet, el desconeixement que tenia fins ara del món de l’oceanografia és el que em va atreure a treballar en l’àmbit dels mars i l’oceà, per l’interès que em despertava.

  • Com va ser el teu primer dia al SOCIB vs. el darrer?

El meu primer dia vaig arribar al SOCIB amb el respecte de començar una nova etapa i els nervis de treballar en un projecte europeu. Ara, en el meu darrer dia, acabo amb la sensació d’haver guanyat en confiança i, per descomptat, coneixements, gràcies al suport de l’equip de la ICTS SOCIB. A més de la satisfacció d'haver triat aquesta institució per a realitzar les meves pràctiques externes.

  • Un repte: la teva experiència a la ICTS SOCIB en 4 paraules.

Aprenentatge, dedicació, motivació i satisfacció.

  • Per acabar, una crida per animar a altres alumnes a fer les seves pràctiques a la ICTS SOCIB: Què els hi diries?

La ICTS SOCIB és una institució excel·lent on realitzar les pràctiques externes, ja que aquí podràs conèixer la recerca de primera mà, com funciona una Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS), i aprendre nous conceptes i formes de treball. A més, l’equip està disposat a ajudar-te en tot moment.