Transferència de coneixement

La ICTS SOCIB transfereix coneixement mitjançant el desenvolupament d'aplicacions i la prestació de serveis d'assessoria experta, la formació, la comunicació científica i el foment de la cultura oceànica. Per això, estableix vincles bidireccionals i de cooperació contínua entre ciència, administració pública, sector empresarial, comunitat educativa i ciutadania en general.

Els coneixements adquirits a través de l'activitat científica i tècnica de la ICTS SOCIB durant els darrers 15 anys, a més de l'accés a fonts de dades meteoceàniques pròpies i d'altres institucions internacionals, permeten a la ICTS SOCIB dissenyar eines digitals i proveir serveis orientats a usuaris i sectors estratègics. El seu objectiu principal és facilitar la presa de decisions i impulsar la gestió marina i costanera basada en l'evidència científica.

Aplicacions i serveis enfocats a donar resposta a usuaris i sectors estratègics

Ciència i innovació

Comunitats costaneres, platges i turisme

Governança i gestió pública de l'oceà i la costa

Conservació marina i ecosistemes sostenibles

Comerç i navegació marítima

Riscos extrems i seguretat

Clima i adaptació

Salut de l'oceà

Predicció oceànica

Educació, compromís social i cultura oceànica

Serveis d'accés a dades meteoceàniques, instal·lacions científiques, instrumentació oceanogràfica i assessoria experta

Com a ICTS, SOCIB ofereix Accés Obert Competitiu a la instal·lació essencial Repositori de Dades Meteoceàniques SOCIB (convocatòria permanent) i a les seves instal·lacions Vaixell Oceanogràfic (V/O SOCIB) i Flota de Gliders. A més, ofereix serveis integrals d'assessoria experta (estudis, informes, etc.), flota i instrumentació, amb acompanyament des de l'anàlisi inicial fins a l'operació.

Xarxes de col·laboració de la ICTS SOCIB

La ICTS SOCIB impulsa la transferència de coneixement i la innovació en l’àmbit marí i costaner a través de sinergies amb universitats, centres de recerca i entitats públiques i privades a nivell autonòmic, nacional i internacional. Des dels seus inicis, ha col·laborat amb més de 120 institucions, consolidant una xarxa estratègica que potencia el desenvolupament i l’aplicació del coneixement. Aquestes aliances reforcen la seva capacitat per compartir infraestructures, eines i metodologies avançades, garantint un enfocament col·laboratiu i multidisciplinari en la recerca i la transferència de coneixement.