SOCIB en la Nit de la Recerca 2019

Per tercer any consecutiu, l’ICTS SOCIB participa activament en les activitats programades a Balears amb motiu de la Nit de la Recerca 2019, impulsada per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. La Nit de la Recerca té l’objectiu d’apropar la ciència i la recerca a la ciutadania d’una manera lúdica i a través d’un contacte directe amb els experts de l’àmbit. Durant la propera setmana Eivissa, Menorca i Mallorca acolliran activitats per a tots els públics relacionades amb la ciència i la recerca.

En aquesta ocasió, les activitats organitzades per l’ICTS SOCIB es realitzaran els dies 26 i 27 de setembre a la Sala d'Actes Can Victori de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) i i són les següents:

Taller infantil: 'Petits ocenògrafs, grans científics'
  • Per a escolas: Dijous 26 i divendres 27 de setembre, de 9:30-10:45 i de 11-12:15
  • Per a famílies:  Dijous 26 i divendres 27 de setembre, de 16:30-17:45 i de 18-19:15

Per què són importants els oceans? Què és un oceanògraf? Com s’investiguen els oceans?
A través de contacontes, una exposició i manualitats, els més petits coneixeran la importància de la ciència per conservar els mars i oceans.

*Activitat dirigida a nins de 5 -8 anys. Places limitades. Reserves: 971 36 81 04

Conferència 'De remolins, rissagues i altres fenòmens a Menorca: la investigació oceanogràfica del Mediterrani'
  • Dijous 26 de setembre a les 19 hores

En aquesta xerrada, la doctora i oceanògrafa física Eva Aguiar ens introduirà en la importància que l’oceà té en les nostres vides i com la seva comprensió científica es converteix en una prioritat en les agendes de la investigació mundial. Aguiar explicarà com l’ICTS SOCIB empra noves tecnologies per monitorizar el mar Mediterrani, un laboratori natural a petita escala del qual obté dades crucials per respondre a preguntes clau relacionades amb la salut de l’oceà, el canvi climàtic, els processos costaners o el fràgil equilibri dels ecosistemes marins. En aquest context, Aguiar aportarà exemples d’investigació desenvolupada a la mateixa illa de Menorca a través del projecte MEDCLIC, com són l’estudi de les rissagues, l’acumulació de plàstics al Canal de Menorca i l’observació d’un remolí de grans dimensions que es forma entre l’arxipèlag balear i la costa catalana.
Una vegada finalitzada la xerrada, la investigadora realitzarà una visita guiada a l’exposició fotogràfica 'SOCIB: Investiguem el mar, compartim futur'.

Exposició fotogràfica: 'SOCIB: Investiguem el mar, compartim futur'
  • Fins al 18 d'octubre: de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i també dimarts a dijous de 16 a 20 hores.

A través d’aquesta exposició fotogràfica us mostrem la tasca de l’ICTS SOCIB, una institució pública dedicada a la investigació marina i costanera al Mediterrani.

 

Més informació

El programa complet de la Nit de la Recerca 2019 a les Illes Balears està disponible a: https://medium.com/nit-dels-investigadors-2018

  • Cartell taller infantil per a escolas 'Petits ocenògrafs, grans científics' (JPEG)
  • Cartell taller infantil per a famílies 'Petits ocenògrafs, grans científics' (JPEG)
  • Cartell de la conferència/visita guiada 'De remolins, rissagues i altres fenòmens a Menorca: la investigació oceanogràfica del Mediterrani' (JPEG)
  • Cartell de l'exposició 'SOCIB: Investiguem el mar, compartim futur' (PDF)