La ICTS SOCIB celebra la Nit de la Recerca 2021 amb visites al seu vaixell oceanogràfic

  • El divendres 24 de setembre, de 18 a 21 hores, el personal tècnic i investigador de la ICTS SOCIB proposa visites guiades al seu vaixell d'investigació oceanogràfica, i una mostra fotogràfica per donar a conèixer l'activitat d'aquesta infraestructura pública de recerca.

La ICTS SOCIB celebra la Nit de la Recerca 2021

Aquest divendres 24 de setembre, el Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB) celebra la Nit de la Recerca de les Illes Balears 2021 per donar a conèixer a la ciutadania la seva tasca investigadora i l'impacte de l'oceà i les ciències marines en la nostra vida quotidiana, a través de diverses activitats gratuïtes. Entre les 18 i les 21h, aquesta institució pública dedicada a la investigació marina i costanera al Mediterrani, oferirà visites guiades (prèvia inscripció obligatòria) al Vaixell Oceanogràfic SOCIB i exhibirà l'exposició fotogràfica SOCIB: “Investiguem el mar, compartim futur”. Ambdues activitats estan adreçades a tots els públics i es desenvoluparan de forma presencial a l'Escala Reial del port de Palma, davant la Llotja, garantint totes les mesures de seguretat COVID-19.

El personal investigador i tècnic de la ICTS SOCIB ultima els preparatius per obrir les portes del Vaixell Oceanogràfic SOCIB a la ciutadania, per compartir la seva passió pel mar i donar a conèixer com s'investiga l'oceà en el segle XXI, mostrant el treball de camp i l'equipament científic que s'utilitza durant les campanyes oceanogràfiques. L'assistència a aquesta visita guiada requereix la inscripció prèvia obligatòria, el respecte de l'aforament limitat a 10 persones per visita, i l'ús obligatori de mascareta, en compliment del protocol COVID-19.

L'exposició SOCIB: “Investiguem el mar, compartim futur” pretén apropar els resultats científics de la ICTS SOCIB a tots els públics, fomentant la conscienciació ambiental marina i la cultura oceànica. A més de donar a conèixer les noves tecnologies que la ICTS SOCIB utilitza per a l'observació, la monitorització i l’obtenció de dades oceanogràfiques (planadors submarins, boies oceanogràfiques, etc.), i alguns dels projectes que duu a terme al Mediterrani per promoure la sostenibilitat real i efectiva de les Illes Balears. Aquesta exposició serà d'accés lliure, respectant igualment el protocol COVID-19.

Tallers infantils i ‘Cites Ràpides’ amb CSIC Balears

A Palma, la Nit de la Recerca de les Illes Balears 2021 està impulsada, juntament amb la Representació Institucional del CSIC a les Illes Balears, la ICTS SOCIB i altres institucions científiques, per la Direcció General de Política Universitària i Recerca de les Illes Balears. Com a part de les activitats organitzades, CSIC Balears proposa jocs interactius destinats al públic general i infantil i ‘Cites Ràpides’ amb científics i científiques, amb la col·laboració de la ICTS SOCIB. Tot això amb reserva prèvia al centre històric de Palma, a Ca n'Oleo, de 18.30 a 21h. Tota la informació es pot consultar en aquest enllaç.

El programa complet de la Nit de la Recerca de les Illes Balears 2021 es pot consultar aquí

Sobre la Nit Europea dels Investigadors i les Investigadores

Totes aquestes activitats s'emmarquen en la Nit Europea dels Investigadors i les Investigadores (European Researchers 'Night), un esdeveniment organitzat des de 2005 per la Comissió Europea, dins el programa Marie Skłodowska-Curie del Programa Horizon, en col·laboració amb una àmplia gamma d’institucions públiques i privades. Cada any té lloc simultàniament en més de 300 ciutats de 30 països europeus l'últim divendres de setembre. El seu objectiu és apropar la recerca i la innovació al públic de totes les edats de la mà dels mateixos científics i científiques i d'una manera amena i participativa. A les Illes Balears se celebra des de 2017 sota el paraigua de la Nit de la Recerca.