Primer Treball Fi de Grau (TFG) cotutoritzat entre la ICTS SOCIB i la Universidad de Cádiz

  • La supervisió conjunta de Treballs de Fi de Grau entre la ICTS SOCIB i la Universidad de Cádiz (UCA) s'emmarca en el Conveni de Cooperació Educativa signat per ambdues institucions el 2021.

El Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB) i la Universidad de Cádiz (UCA) han cotutoritzat el Treball de Fi de Grau (TFG) de l'alumna Daisy Pemba García Steinebronn, estudiant de l'últim curs del Grau en Ciències del Mar de la UCA. Defensat el passat 21 de setembre, aquest és el primer TFG que s'emmarca en el Conveni de Cooperació Educativa, signat per ambdues institucions el 25 de juny de 2021 per un període de quatre anys, mitjançant el qual s'acorda la supervisió conjunta de TFG entre la ICTS SOCIB i la UCA.

Aquest conveni bilateral forma part de la col·laboració cientificotècnica entre la UCA i les ICTS SOCIB i PLOCAN (la plataforma oceànica de Canàries), amb l'objectiu d'habilitar la supervisió conjunta de Treballs Fi de Grau i Màster i Tesis Doctorals, a més de fomentar les pràctiques externes (curriculars i extracurriculars) i facilitar la participació de les ICTS en iniciatives formatives (conferències, webinars, tallers, etc.) de la UCA. El conveni, per tant, pretén estimular la formació de noves generacions d'oceanògrafs i oceanògrafes i personal tècnic, en línia amb els objectius estratègics de la ICTS SOCIB.

Formant a les noves generacions

El TGF de l'alumna de la UCA Daisy Pemba ha estat tutoritzat conjuntament per la Dra. Marina Bolado Penagos (professora substituta del departament de Física Aplicada de la UCA) i la Dra. Emma Reyes Reyes (responsable de la instal·lació de Radar Costaner HF-alta freqüència- de la ICTS SOCIB). Aquesta col·laboració ha permès a l'alumna aprofundir en l'estudi de la retenció de partícules en el marge costaner nord-occidental de l'estret de Gibraltar, mitjançant l'ús de mesures de corrents superficials de radars costaners d'alta freqüència.

Primer Trabajo Fin de Grado (TFG) co-tutorizado entre la ICTS SOCIB y la Universidad de Cádiz

Després de la seva defensa, Daisy Pemba ha iniciat les seves pràctiques extracurriculars a la ICTS SOCIB per continuar el seu treball de recerca al llarg dels propers tres mesos. Aquestes pràctiques són les segones que s'han ofert a la ICTS SOCIB des de la signatura del conveni, sent la primera beneficiària Aida Pericàs, alumna del Doble Grau en Ciències Ambientals i Ciències del Mar de la UCA. En aquest cas, la cotutorització es va dur a terme pel Dr. Enrique Nebot (catedràtic del departament Tecnologies del Medi Ambient de la UCA) i la Dra. Aina García (investigadora marina de la ICTS SOCIB).

En el marc d'aquest conveni, la UCA i la ICTS SOCIB oferiran accés a un ampli ventall de recursos i oportunitats a estudiants i personal d'ambdues institucions.