La ICTS SOCIB contribueix a la formació universitària en ciències marines a bord del V/O SOCIB

  • El Vaixell Oceanogràfic V/O SOCIB rep l'alumnat del Màster en Ecologia Marina de la UIB i en Oceanografia i Gestió del Medi Marí de la UB per conèixer, de primera mà, les metodologies utilitzades en les campanyes oceanogràfiques.

La ICTS SOCIB contribuye a la formación universitaria en ciencias marinas a bordo del B/O SOCIB

Alumnes de la UIB realitzant pràctiques a bord del V/O SOCIB amb la sonda CTD + roseta. Imagen: SOCIB.

El Vaixell Oceanogràfic V/O SOCIB, del Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB), es posa a disposició de l'alumnat del Màster en Ecologia Marina de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i del Màster en Oceanografia i Gestió del Medi Marí de la Universitat de Barcelona (UB). Com a part de la docència d’ambdós programes, les darreres setmanes s'han realitzat diverses pràctiques a bord del V/O SOCIB destinades a introduir els estudiants en les metodologies utilitzades durant les campanyes oceanogràfiques, a més de fomentar la seva familiarització amb els vaixells oceanogràfics.

En particular, del 17 al 19 de maig, els estudiants del Màster en Ecologia Marina de la UIB han conegut de primera mà els diferents tipus d'instrumentació científica utilitzada en campanyes oceanogràfiques per al mostreig i l'obtenció de dades oceàniques. D'altra banda, del 31 de maig a l'1 de juny, l'alumnat del Màster en Oceanografia i Gestió del Medi Marí de la UB ha participat en la campanya oceanogràfica multidisciplinar UNIBARNA 2022—amb la col·laboració de la Unitat de Tecnologia Marina del Consell Superior d’Investigacions Científiques (UTM CSIC)—, realitzant mostrejos amb diferents instruments oceanogràfics de mesurament de la columna d'aigua, com la sonda CTD + roseta, i d'anàlisi de sediments de fons, com sondes batimètriques, per analitzar-los posteriorment.

Ambdues iniciatives s'emmarquen en la tasca de la ICTS SOCIB per formar a les futures generacions d'oceanògrafs i oceanògrafes, amb una base sòlida per desenvolupar una carrera professional en ciències i tecnologies marines, en línia amb els seus objectius estratègics.

Saber-ne més sobre el V/O SOCIB