Big Science Business Forum 2022: La ICTS SOCIB al gran fòrum de les infraestructures científiques

Entre el 4 i el 7 d’octubre, el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB) ha estat present al gran fòrum internacional de la ciència, el Big Science Business Forum (BSBF) 2022, organitzat pel CDTI i el Ministeri de Ciència i Innovació amb la col·laboració del CIEMAT. La presència en aquesta trobada internacional, que ha rebut uns 1.200 participants, ha permès reunir les principals infraestructures de recerca europees amb la indústria, per impulsar les relacions internacionals, fomentar la transferència de tecnologia i impulsar la presència de les dones en la ciència.

Celebrada al Palau de Congressos de Granada, la trobada ha reunit diverses Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) per compartir tecnologies i sinergies, incloent-hi el Laboratorio Subterráneo Canfranc (LSC), la Xarxa de Sales Blanques de Micro- i Nanofabricació (MICRONANOFABS), el Centro Nacional de Acceleradores, la ICTS Española de Microscopía Electrónica de Materiales (ELECMI), el Sincrotró ALBA, la Plataforma Oceánica de Canarias (PLOCAN), l’Instituto de Radioastronomía Milimétrica (IRAM), el Centro Astronómico Hispano-Alemán (CAHA), la Infraestructura Tecnologías Ómicas (IOT), l’Observatorio de Yebes i la Red de Laboratorios de Alta Seguridad Biológica (RLASB).

De titularitat pública i distribuïdes per tot el territori nacional, aquestes ICTS són infraestructures que, com el SOCIB, ofereixen recursos i serveis per desenvolupar i donar suport a la investigació d'avantguarda, la transferència de coneixement i el foment de la innovació (R+D+I). El SOCIB s'inclou des del 2014 al Mapa d'Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars. És l'única ICTS que hi ha a les Illes Balears i ofereix, en accés competitiu a la comunitat científica, tecnològica i industrial, les seves instal·lacions singulars: el Vaixell Oceanogràfic V/O SOCIB i la flota de Gliders (planadors submarins autònoms). A més, ofereix serveis integrals oceanogràfics: operacions tècniques marines i instrumentació, serveis de dades metoceàniques i serveis d'assessoria de gestió ambiental al mar i la costa.