La ICTS SOCIB presenta la seva tasca en observació i investigació del Mediterrani als ambaixadors de països de la UE a Espanya

El Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB) ha participat aquest dijous en la trobada amb els ambaixadors de països de la Unió Europea (UE) a Espanya de visita a Mallorca, organitzat pel Govern de les Illes Balears. Durant aquest acte celebrat a Ca n'Oleo, la investigadora responsable de l'àrea científica de la ICTS SOCIB, Emma Reyes, ha presentat la tasca en observació i investigació que realitza la ICTS SOCIB des de fa més de deu anys, en suport a un oceà i a un Mediterrani sostenibles. Durant la seva intervenció, Reyes ha destacat el paper clau de la ICTS SOCIB per proveir accés obert a dades metoceàniques en temps real i a instal·lacions científiques singulars en suport a l’R+D+I marina.

La ICTS SOCIB presenta su labor en observación e investigación del Mediterráneo a los embajadores de países de la UE en España

Emma Reyes, investigadora responsable de l'àrea científica de la ICTS SOCIB, presenta la seva tasca en observació i investigació als ambaixadors de països de la UE a Espanya.

En aquest acte s'han tractat diverses qüestions, com ara les claus de la transformació innovadora en matèria d'observació de l'oceà i les costes, i la investigació marina; així com la nova seu de la ICTS SOCIB a Palma en el marc del Pol Marí d’R+D+I al Moll Vell. La trobada ha estat moderada pel director general de Relacions Exteriors del Govern, Antoni Vicens, i ha comptat amb una àmplia participació per part dels representants diplomàtics.

Durant la jornada, també s'ha abordat el reconeixement de la insularitat i els avenços cap a un pacte d'illes en el marc de la UE, a més del turisme sostenible a les Balears i la nova Llei de sostenibilitat i circularitat al sector; amb la participació de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; i la directora general de Turisme, Isabel Vidal. Així mateix, el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, acompanyat de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, ha rebut en audiència als ambaixadors.

Aquesta visita a Mallorca s'emmarca en una iniciativa de l'ambaixador de Suècia a Espanya, Teppo Tauriainen, dins de l'actual presidència sueca del Consell de la UE durant el primer semestre del 2023, que donarà pas a la presidència d'Espanya durant el segon semestre de l’any.

Més informació

Veure presentació “SOCIB: La investigación que necesitamos para el Mediterráneo que queremos”, per Emma Reyes, responsable de l'àrea científica de la ICTS SOCIB